Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a 1353ADÓNYILATKOZAT bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

SZJA internetes bevallást kitöltő program (ANYK53) letöltése

A személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás benyújtásához az alábbi három lehetőség áll rendelkezésre. A kiválasztott gombra történő kattintással számítógépére automatikusan letöltődik az SZJA megfelelő bevallási nyomtatványának internetes programja (ANYK53), valamint a hozzá tartozó súgó.

Az internetes kitöltő-ellenőrző program (ANYK53) telepítésének menetéről bővebb információ itt található:

1353

1353NY

1353ADO

További segítség az intenetes kitöltőprogram (ANYK53) telepítéséhez itt található.

Tudnivalók internetkapcsolattal rendelkező számítógépekhez

Tudnivalók a javás nyomtatványkitöltő programok használatáról internetes kapcsolattal rendelkező számítógépek esetében

2010. július 1-től a Java technológián belül – a gyártói támogatás megváltozása miatt – újabb módosításra kerül sor, melynek lényege, hogy a korábbi Windos98 és Windows ME operációs rendszereken az NAV új fejlesztésű programjai már nem lesznek futtathatók.
2010. július 1-től a nyomtatványkitöltő programok ÁNYK keretprogramja csak a Java Run Time (JRE) 6-os verziójával (build 1.6) tud együttműködni.

Ha az Ön számítógépén már a JRE 6-os verziója fut, nincs semmi teendője.
Ebben a tájékoztatóban segítséget szeretnénk nyújtani az új rendszerre való áttéréshez.

1. lépés

Első lépésben kérjük, győződjön meg arról, hogy számítógépén telepítve van-e a JAVA futtatókörnyezet legalább 1.6-ös verziója (JRE 6). Ennek ellenőrzéséhez kattintson ide, a felugró ablakban láthatja az ellenőrzés eredményét. Ha a JAVA futtatókörnyezet megfelelő, akkor a számítógép készen áll a következő lépésre, kérjük, térjen át a 3. pontra.

FONTOS

–  Windows98 és WindowsME operációs rendszerek már nem alkalmasak a NAV programjainak futtatásához!

–  WebStart-os programletöltéskor (2011.06.08-tól) a fenti ellenőrzés automatikusan végrehajtódik, s csak akkor van hibajelzés, ha nincsenek meg a sikeres működés technikai feltételei. Ilyen esetekben telepítse a megfelelő Java futtatókörnyezetet.

Ezt a lépést Önnek csak a legelső alkalommal kell végrehajtania.

2. lépés

Ha az Ön gépén nincs telepítve a JAVA futtatókörnyezet (JRE), vagy a már telepített futtatókörnyezet verziószáma nem megfelelő, akkor kattintson ide a JAVA futtatókörnyezet telepítéséhez.  (csak 32 bites op.rendszernél)

Ha 64 bites op. rendszert használ, vagy segítségre van szüksége a telepítésben,  kattintson ide a telepítési segítség eléréséhez.

Ezt a lépést Önnek csak a legelső alkalommal kell végrehajtania.

3. lépés

Ahhoz, hogy Ön nyomtatványt tudjon kitölteni, szükség van a keretprogram telepítésére. Az ÁNYK-AbevJava keretprogram telepítéséhez, kérjük, kattintson ide.

Ha segítségre van szüksége a telepítésben, kattintson ide a telepítési segítség   eléréséhez.

Ezt a lépést Önnek csak a legelső alkalommal kell végrehajtania.

4. lépés

A keretprogram telepítése után az Ön számítógépe már alkalmas arra, hogy nyomtatványokat töltsön ki. Kérjük, válassza ki a nyomtatványkeresőben azt a nyomtatványt, amelyre szüksége van.

5. lépés

A kiválasztott nyomtatvány oldalán csak kattintson „xxxx – Kattintson ide a nyomtatvány telepítéséhez (Java WebStart)” linkre, és a nyomtatvány automatikusan települni fog számítógépére.
Ha segítségre van szüksége a telepítésben, kattintson ide a telepítési segítség eléréséhez.
A telepítés után az ABEV program már automatikusan felismeri a nyomtatványt, így Ön ki tudja tölteni azt.
FONTOS – Az újabb verziójú programok telepítéséhez nagyon ajánljuk az ÁNYK-Abevjava keretprogram Szerviz -> Frissitések menüpontjának használatát.

Vélemény, hozzászólás?